menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Ανοιχτή ψηφοφορία κοινού


Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο

To QualityNet Foundation δεσμεύεται ότι τα στοιχεία που καταθέτετε δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό παρά μόνο για τον έλεγχο της εγκυρότητας της διαδικασίας και ότι δεν θα δοθούν σε τρίτους.

Πρωτοβουλίες από 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού Βοιωτίας

1ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού Βοιωτίας

Τέχνη, Συνεργασία, Δράση, Αειφορία …!

   Η προσέγγιση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε με ολιστικό τρόπο στο σχολείο μας καθώς συνδέονται μεταξύ τους με αδιαίρετο και εγκάρσιο τρόπο. Η επίτευξή τους βασίζεται στη συνεργασία και επιλέξαμε να την κάνουμε πράξη εκκινώντας από τον βιόκοσμο των μαθητών και μαθητριών μας με διατμηματικές και διασχολικές συνεργασίες, συνεργασίες με φορείς της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ευρύτερες.

   Με κοινό όραμα και στόχους, κοινές αρχές και αξίες, δημιουργήσαμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα όπου επέτρεπε σε εκπαιδευτικούς και παιδιά να δουλεύουν παράλληλα και συνεργατικά ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα τους με σκοπό οι δράσεις μας να μετασχηματιστούν σε αειφορική συνείδηση και να ενσωματωθούν σε κάθε πτυχή της τόσο της σχολικής ζωής όσο και της καθημερινότητας εκτός σχολείου.

   Ο τίτλος του προγράμματος περιγράφει με γλαφυρότητα τη δομή του. H Τέχνη με τη δύναμη των πολλαπλών οπτικών, της αυτοέκφρασης, της συναισθηματικής ανάπτυξης και της καλλιέργειας μιας σειράς δεξιοτήτων έδινε αφόρμηση για συζήτηση και προβληματισμό. Ένα πολυτροπικό περιβάλλον δημιουργήθηκε με χρήση ψηφιακών πόρων, δανειστικών εκπαιδευτικών βαλιτσών, πολυαισθητηριακών υλικών και ποικίλων παιδαγωγικών μεθόδων όπως συζήτηση σε ομάδες (buzz activity), καταιγισμός ιδεών, χαρτογράφηση εννοιών, μελέτη περίπτωσης, παιχνίδια ρόλων, παιχνίδια προσομοίωσης, επίλυση προβλήματος και άλλων ευφάνταστων δραστηριοτήτων. Τα εικαστικά έργα με παραλληλισμό στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης αποτελούσαν έναυσμα για να εκφράσουν οι μαθητές/τριες προσωπικές απόψεις και μέσα από αυτές τις εμπειρίες και τις δράσεις συνεργασίας που ακολουθούσαν να βρίσκουν νέους τρόπους να δουν τον εαυτό τους και τον ρόλο τους σε έναν αειφορικό κόσμο.

  • Αναλυτική περιγραφή μπορείτε να δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο

Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας